Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine oranlı olarak belirlenen yerlere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, auta esaslı açılan ürkü bar kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.
Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli binada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat emniyetliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
Yangın kapıları, yangın eminği sinein nazik öneme malik olan konstrüktif unsurlardır. Ivedi durumlarda güvenli bir kaçış yağdırmak amacıyla tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları çoğu kez yangın dayanımı faziletli malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.
Hızlı Muvasala: Baplar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya ehil olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda boşaltma aksiyonlemleri seri bir biçimde kuruluşlabilir.
Bununla yan yana süflidaki kriterlere malik olan yerlerde hareketsiz yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması akseptans edilir.
Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır
Gerçekten yangınlardan korunmak karınin asliye olan yangın merdivenleri çoğu Yangın Kapısı yerde mecburi olarak tutulmaktadır.
İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplanmış halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel vaziyet önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;
Dairesel Yangın Merdiveni; Genellikle kullanma sahaından kâr peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en lüks 100 eş kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta özlük nüshasına bağlamlı olarak merdiven yaygınliği ayarlanmalıdır.
Yangın yönetmeliğine birebir bir şekilde hazırlanan bapların Yangın Kapısı temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangına karşı güvende yapamamak için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, nazik anda insanların gönül emniyetliğini bulmak için kapı kasası ve kullanılan Yangın Kapısı gayrı aksesuarlarıyla güven oluşum etmekteyiz.
Yangın bapsı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.